Waarom harsen in plaats van scheren!

De lente en zomer komen er weer aan en dat betekent: zon, strand, vakantie en blote benen! Dat betekent ook regelmatig scheren… Of toch niet? Laat je scheermes links liggen en ga over op harsen! Waarom harsen? Ik vertel je graag waarom:

  1. Je lichaamshaar blijft langer weg:

De eerste en waarschijnlijk belangrijkste reden is dat het haar langer wegblijft dan bij scheren. Vaarwel stoppels, tot over drie weken! Je bent voor langere tijd zijdezacht én hoe vaker je harst, hoe langer het weg blijft!

  1. Geen droge en/of jeukende huid meer:

Droog scheren is het ergst! Je huid wordt lichtelijk beschadigd en niet gehydrateerd. Hierdoor voelt je huid droog en jeukend aan. Dit kan natuurlijk ook voorkomen bij nat scheren. Bij harsen behoort dit tot de verleden tijd!

  1. Zijdezachte huid:

Ofwel, zijdezacht. Naast een haarloze huid, wordt je huid ook nog eens lekker zacht. Tijdens het harsen verwijder je namelijk ook nog eens dode huidcellen en verwijder je de haren inclusief haarzakje. Geen harde stoppels, maar een baby zachte huid!

  1. Dunnere haartjes, niet dikker!

Na het (regelmatig) harsen komt je haartje dunner terug dan voorheen. Scherpe en dikke stoppels behoren tot het verleden.

  1. Weg met rode bultjes

Pijnlijke rode bultjes na het scheren?  We kennen dit allemaal. Met name de bikinilijn blijkt een favoriete plek te zijn van het ‘rode bultje’. Na het harsen is de huid hoogstens rood en eventueel licht geïrriteerd maar als het goed is verdwijnt dit snel.

  1. Verminderde haargroei

Het is gebleken dat haargroei op lange termijn vermindert als je blijft harsen. Wanneer je tussen door wel scheert, ben je weer terug bij af. Het haartje wordt namelijk afgeschoren waardoor stoppelvorming en verdikking weer ontstaat.

  1. Harsen is ook hygiënisch

Geen scheermesjes die rondslingeren in de badkamer of douche, blootgesteld aan vuiligheid en bacteriën. Bij harsen wordt telkens opnieuw gebruik gemaakt van een nieuwe strip. Hierdoor is de kans op ontstekingen klein!

Zeven redenen om te stoppen met scheren! Wil jij dit proberen of ga je binnenkort op vakantie? Boek dan een afspraak bij  Salon Verwonderlijk vroegtijdig in en ga haarloos de zon tegemoet!

Uw schoonheidsspecialiste,

Miranda