Manuele lymfedrainage gezichtsmassage

Deze massage is een zachte, subtiele massagetechniek die zonder tussen stof wordt uitgevoerd op de huid en het direct daaronder liggende bindweefsel. De massagewerkdruk is laag en het tempo rustig en ritmisch. Manuele lymfedrainage  heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd; daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem. Een heel bijzonder effect van een juist uitgevoerde manuele lymfedrainage is het in balans brengen van het zenuwstelsel. Ook heeft manuele lymfedrainage een pijn dempend effect op het lichaam.

In het balans brengen van het zenuwstelsel en een pijn dempend effect op het lichaam krijgen binnen de originele methode van Dr. Vodder, de grondlegger van manuele lymfedrainage, veel aandacht en bieden veel toepassingsmogelijkheden bij anti-stressbehandelingen.

Manuele lymfedrainage kan worden toegepast bij onder andere herstel algemene weerstand,  als anti stress behandeling, bij slaaploosheid en als voor – en nabehandeling bij cosmetische ingrepen. Manuele lymfedrainage is vanzelfsprekend effectief bij zwellingen (oedeem), maar kan ook bij vele andere klachten worden toegepast. Zo kan de massage worden ingezet bij spierproblemen, hematomen (bloeduitstortingen) en spataderen. Ook bij stress gerelateerde klachten zoals slaapproblemen en hoofdpijn kan manuele lymfedrainage een geschikte behandeling zijn. Andere klachten waarbij manuele lymfedrainage kan worden toegepast: huidproblemen, problemen met de bloedcirculatie, klachten gerelateerd aan het zenuwstelsel, orgaanklachten, cellulitis en eczeem.

De schoonheidsspecialiste voert een cosmetische manuele lymfedrainage uit en is geen oedeem therapeut.

Manuele lymfedrainage gezichtsmassage 30 minuten € 32,50

Manuele lymfedrainage gezichtsmassage 45 minuten € 47,50

Manuele lymfedrainage gezichtsmassage 60 minuten € 62,50

Bij een eerste bezoek voor manuele lymfedrainage zal een kort intake gesprek aan vooraf gaan.